Fysik

El .. -.-'

10. december 2008 af Mupe (Slettet)

Hej .. (:

Jeg er altså en dør til el .. Nogen der vil hjælpe ?

En 100 W pære har en wolframtråd. Når pæren ikke lyser, kan pærens resistans bestemmes til 37,8 Ω ved hjælp af et ohmmeter. Wolframtrådens temperatur er 20C.

1) Bestem resistansen ved 0C


2) Bestem pærens resistans, når pæren er tændt (230 V).



3) Bestem wolframtrådens temperatur, når pæren er tændt
 

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af mathon

Wolframs temperaturkoefficient α = 4,5*10-3 C-1

R20 = Ro(1+αt)

Ro = R20*(1+αt)-1 = (37,8 Ω)*(1+(4,5*10-3 C-1)*(20 C))-1 = 34,7 Ω

Rtændt = U2/P = (2302 *(VA)*Ω)/(100 VA) = 529 Ω

R = Ro(1+αt)

t = (R-Ro)/(Roα) = ((529-34,7)Ω)/((34,7 Ω)*(4,5*10-3 C-1)) = 3.165,6°C


Svar #2
10. december 2008 af Mupe (Slettet)

Hvad står αt og VA for ? ( :


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af mathon

αt = α*t = "alfa" * t

VA = V*A = Volt*Ampére


Svar #4
10. december 2008 af Mupe (Slettet)

super


Skriv et svar til: El .. -.-'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.