Fysik

Opgave om kraft

10. december 2008 af Dødsgorillaen (Slettet)

hej derude! jeg har siddet og funderet over en opgave i lang tid, og er kommet frem til at jeg ikke kan finde ud af den:

en kraft på 0,92N trækker en klods med massen 570 g hen over en vandret bordflade. Gnidningskoefficienten for klods og bordplade er = 0,15 (underligt u)
a. Hvor stor er accelerationen, hvis man kan se bort fra gnidning?
b. Hvor stor er klodsens fart efter 1,5 sekunder?
c. Hvor langt har den bevæget sig efter 1,5 sekunder, hvis den er startet fra hvile?

-håber i vil hjælpe mig! (haster)

-Tak for hjælpen

hilsen JONAS


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af skolerasmus (Slettet)

Opgave a er let. Den resulterende kraft må være 0,92 N. Altså er F=m*a=0,92 N, du har nu kraft samt masse, og kan derved isolere og finde accelerationen.

De andre opgaver må du beskrive lidt bedre, skal man stadig se bort fra gnidningen eller ej?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Der står ikke nogen yderligere beskrivelse af opgaven. Er der nogen, der vil hjælpe?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2013 af Sigoejnerblod (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Opgave om kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.