Matematik

En sammenhæng?

11. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Hej derude...

f ' (x) = h(x) * (g(f1(x)) - g(f2(x)))

Og jeg skal frem til at:  f ' (x) = h(x) * g'(ym) *  (f1(x) - f2(x))
 

Ved at bruge sætningen: f(b)-f(a) = f ' (xm)*(b-a)     , hvor xm er et tal mellem a og b.

Det jeg ikke forstår, hvordan kommer man frem til det? Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

Brug sætningen på funktionen g og punkterne b=f1(x) og a=f2(x)


Svar #2
11. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Det jeg ikke forstår er hvordan h(x) kommer ind i billedet...


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2008 af dara.online (Slettet)

den bruges ikke i omregningen ...

sætningen giver at der findes et ym mellem f1(x) og f2(x) så g(f1(x)) - g(f2(x))=g'(ym)(f1(x)-f2(x)) dermed fås ved indsættelse

f ' (x) = h(x) * (g(f1(x)) - g(f2(x))) = h(x) * g'(ym) * (f1(x) - f2(x))


Svar #4
11. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Mang tak...nu forstår jeg det


Skriv et svar til: En sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.