Fysik

Hurtigt Spørgsmål

13. december 2008 af pendan (Slettet)

Hej,..

Er nogen der ved hvilke formler der er tale om når man skriver en rapport om emnet >lyd< i forhold til musikinstrumenter.. Er det bare de samme grundlæggende formler man bruger?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Har du orbit C?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Ellers er der nogle her

f =1/T

Resonans

fn=n*f1 (for en streng)

åbent rør

f1=v/(2L)

Osv.


Svar #3
13. december 2008 af pendan (Slettet)

ja lige præcis jeg bruger orbit c .. står de så alle i orbit c ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Ja, der er et afsnit, så vidt jeg husker, der hedder "fysikken i musikken":)


Svar #5
13. december 2008 af pendan (Slettet)

nåå ja.. tak for hjælpen man :D :) du er en gut :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Det var så lidt:)


Svar #7
13. december 2008 af pendan (Slettet)

lige et sidste spørgsmål .. kan du ikke lige fortælle mig om, dette er rigtigt: jo større amplityden på bølgen, des større tryk er der ?? er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Jo, det tror jeg helt bestemt.


Svar #9
13. december 2008 af pendan (Slettet)

ok tak for hjælpen søde ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Så lidt:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: En mulighed ville også være at snakke om stående bølger. :)


Svar #12
14. december 2008 af pendan (Slettet)

ja .. hvad vil du sige om det? :)


Svar #13
14. december 2008 af pendan (Slettet)

Hey er der nogen der kan forklare eller fordybe om gitterligningen ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Hvad er det, du ikke forstår? Kig på side 108-109 i Orbit C, der står en god forklaring.;)


Svar #15
14. december 2008 af pendan (Slettet)

Ok .. jeg forstår bare ikke hvilken bølgelængde det er man prøver at finde med formlen.. er det laserlysets HELE bølgelængde.. eller er det bare en enkelt bølge fra top til dal ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Jeg mener, at laserlys består af stående bølger.

Hvis du derfor bestemmer bølgelængden for bølgetop til bølgedal, så må den være ens overalt på bølgen, idet det er stående bølger.


Svar #17
14. december 2008 af pendan (Slettet)

altså det jeg mente med det sidste: "eller er det bare en enkelt bølge fra top til dal ?" at efter bølgen er passeret gitteren, er det så den bølgelængde man vil finde eller hvad ? jeg er bare lidt forvirret over, hvad det egentlig er man vil finde.. :s


Svar #18
14. december 2008 af pendan (Slettet)

nåå ok .. så det er vel bare enkelt bølgelængde man prøver at finde efter bølgen er passeret gitteret ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Ja, det er den bølgelængde, som fremkommer efter, den har passeret gitteret. Det kan du også se på figuren nederst på side 108. Ellers giver det heller ingen mening, at snakke om ordener.


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. december 2008 af camilla-schytz (Slettet)

Og  afstanden mellem to nabospalter d


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.