Matematik

Endelige kvotientrækker

14. december 2008 af ra06xmhl (Slettet)

Jeg har bevist følgende for en endelig kvotientrække: ∑a^k=1/(1-a)
Hvor den øvre grænse er ∞ og den nedre grænse er (k=0).

Jeg skal dog finde en henvisning til et sted, hvor beviset også gennemføres, men kan ikke finde nogle steder på nettet....


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det må vel også stå i noget bogmateriale, du har.


Svar #2
14. december 2008 af ra06xmhl (Slettet)

Nej det gør det ikke. Jeg har tjekket alle mine bøger som det første.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af richterklanen (Slettet)

     s = a + a2 + a3 + . . . + an

a*s =        a2 + a3 + . . . + an + an+1

Vha. af disse to ligninger kan du bestemme s. 


Svar #4
15. december 2008 af ra06xmhl (Slettet)

Jeg har bevist den:-) Da den indgår i min SRP skal jeg blot kunne henvise til et sted, hvor den også bevises, men jeg kan ikke finde et sådan sted...


Skriv et svar til: Endelige kvotientrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.