Matematik

Hjælp med differentialligning af anden orden?

15. december 2008 af a-s-s-k (Slettet)

Vi får så differentialligningen
a · h · f ''(x) = k · h

f ''(x) = k/a

og hvis vi sætter k/a=q får vi

f ''(x)= q (***).
 

Opgave:
Vis, at løsningen til differentialligningen (***) er f (x) = 12 qx2 + c1 x + c2.

Med passende valg af koordinatsystem er c1 = 0, dvs. løsningen er
f (x) = 12 qx2 + c .

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af DMUS (Slettet)

Første gang du integrere over f´´(x) = q får du qx + c1 anden gang får du 1/2 q x^2 + c1 x + c2.

Jeg går ud fra anden del af opgaven bare er til hjælp i næste opgave og ikke skal uddybes?


Skriv et svar til: Hjælp med differentialligning af anden orden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.