Matematik

Afledte funktioner

15. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Kan mine differentieringer her passe?

1) f(x)=ln(x^3) . f '(x)= 1/x

2) f(x)=(lnx)^2 . f '(x)= (1/x)^2 = 1/(x^2)

3) f(x)=ln 1/x - f '(x)= 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af mathon

nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af mathon

f(x) = ln(x3)
f '(x) = 1/x3*(x3)' = (1/x3)*(3x2) = 3/x


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af mathon

g(x) = (ln(x))2

g'(x) = 2*ln(x)*(1/x) =                         2*(ln(x)/x)


Svar #4
16. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

arh okay! Og den sidste kan da ikke differentieres vel?

f(x)=ln 1/x    f '(x)= 1/x

Men hvad hedder den 'regneregel' til de andre to opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2008 af mathon

f(x) = ln(x-1) = -1*ln(x) = -ln(x)

f '(x) = -(1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2008 af mathon

regel:

f(g(x))' = f '(g(x)*g'(x)


Skriv et svar til: Afledte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.