Kemi

stofmængde - rette

20. december 2008 af seriøs (Slettet)

Beregning af den stofmængde dihydrogen som er ækvivalent med 1,74 mol dinitrogen.


                                       N2(g) + 3H2(g) → 2NH3(g)
             ækvivalentmængder      1 mol        3 mol
                                                            x          1,74 mol
 

Først vil jeg finde den ukendte stofmængde (x) :

x = (1,74 / 3) · (1 mol) = (1,74 / 3) mol


Dette er så den kendte molmasse (M) :

M(H2) = 2 · (1,0079 g/mol) = 2,0158 g/mol


Nu kan massen (m) regnes ud :

m = n · M = ((1,74 / 3) mol) · (2,0158 g/mol) = 1,169164 g


Jeg skal så bestemme stofmængden af ammoniak som kan fremstilles: Det må så være 1,74/3 mol ik ?

På forhånd tak
 


Skriv et svar til: stofmængde - rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.