Fysik

Spørgsmål om opdrift

26. december 2008 af Arvin (Slettet)

I en opgave har jeg en stålflaske som indeholder helium. Rumfanget er 22,5 liter, trykket er 17,5 *106 Pa og temperaturen 15 grader.

Så spørger den om He-massen og her har jeg brugt idealgasligningen og beregnet He-massen til 658,586 g.

I næste spørgsmål får jeg at vide at gassen anvendes til balloner og hvert ballon har et rumfang på 12,5 liter og et tryk på 1,05*105 Pa og en temperatur på 27 grader.

Så vil den have jeg beregner hvor mange balloner der kan fyldes, og her bruger jeg så idealgasligningen igen og dividerer til sidst med He-massen og får svaret til 312,719 balloner.

Og nu til spørgsmålet jeg ikke forstår:

Den omgivne atmosfæriske luft har massefylde 1,13 kg/m3

Massen af ballonhylster med snor er 7,86 g.

Beregn ballonens træk i snoren.

Jeg kender formlen Fop = ρ * V * g

Massefylden ρ fik vi at vide var 1,13 kg/m3 og vi har rumfanget at ballonen fra den tidligere opgave på 12,5 liter. Så jeg kender sådan set alt for at beregne Fop men jeg er bange for at det er forkert da jeg ikke bruger massen af ballonhylsteret med snor som er 7,86 g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2008 af mathon

Fsnortræk = V*ρ*g - (0,00786 kg)*g = (V*ρ - (0,00786 kg))*g =
((0,0125 m3)*(1,13 kg/m3) - (0,00786 kg))*(9,82 m/s2) = (0,006265 kg)*(9,82 m/s2) = 0,061522 N

= 61,522 mN


Skriv et svar til: Spørgsmål om opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.