Fysik

massen af guldet i en kiste

07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Har virkelig brug for noget hjælp til at løse denne opgave.

Opgaven lyder:

Ofte stikker filmheltene i gode, gamle sørøverfilm afsted med en kiste fyldt med guld under armen.

Hvad er massen af guldet i en kiste med indvendige mål: 3cm X 30cm X 20cm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvis vi antager at kisten er proppet til med guld, så kan du finde massen ved at sige:

m=ρ*V

ρ kan du slå op og V kan du udregne ud fra dine mål.
OBS. Pas på enhederne


Svar #2
07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

V = 1/3*h*g   = 1/3*30*20 = 200

men hvor  kan jeg slå V op, har ikke fået nogen fysik bog endnu?


Svar #3
07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

jeg mener p


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

V er forkert udregnet. Vkasse=h*b*l

For at finde densiteten, så søg på det inde på wikipedia


Svar #5
07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er v = 30cm*30cm*20cm = 1800 cm

og gulds densitet(p) = 19,320 g/cm^3

Så svaret er:

m=p*V = 19,320 g/cm^3*1800 cm = 34776 g

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det ser meget rigtigt ud :)


Svar #7
07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Ej hvor fedt:-) nok et dumt spørgsmål, men vil lige sikre mig.. Er opgaven så løst nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ja, du har nu fundet massen af guldet i skattekisten


Svar #9
07. januar 2009 af sdelight (Slettet)

kanon.. tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

m=p*V = 19,320 g/cm^3*1800 cm = 34776 g

skal være: m=p*V = 19,320 g/cm^3*1800 cm3 = 34776 g, nå ja det er bare en sjuskefejl, det laver jeg også tit.


Skriv et svar til: massen af guldet i en kiste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.