Fysik

Rumfang

08. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg har lidt problemer med at løse den sidste opgave, hvor man skal beregne rumfanget af den udviklede mængde gas, nu har jeg siddet med den i 2 dage og er ikke kommet videre.

Molarmassen(NaHCO3)= (22,98977+1,00794+12,011+3·15,9994) = 84,0069 g/mol

stofmængden(NaHCO3) = 1,5g/84,0069g/mol = 0,017856mol

Ved opvarmning dannes der 2 mol gas for hvert mol natriumhydrogencarbonat. Et mol gas har ved ovntemperaturen rumfanget 37 L.


- Beregn rumfanget af den udviklede mængde gas?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får dannet 2 * stofmængden af NaHCO3 af gas. Det vil sige, at du får n(Gas) = 2*n(NaHCO3).

Du får opgivet, hvor meget en mol gas fylder.


Svar #2
08. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er ikke helt med?


Svar #3
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

2*0,017856 = 0,035712 mol gas

skal jeg så gange det med 37 L ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Jeps. :)


Svar #5
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er det så svaret på hvad rumfanget er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Ja - hvorfor tror du, det ikke skulle være det?


Svar #7
09. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Skulle bare lige vide mig sikker. Tak for svar.


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.