Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

10. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

2x + 3y = 8

3x - 4y = - 5

- nogen der har forslag til hvordan den kan løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Jerslev

#0: En mulighed er at isolere y i den første ligning for derefter at indsætte y i den anden for at løse for x. Herefter kan x indsættes i en vilkårlig af de to for at finde y.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

altså:

2x - 8 = 3y

3x - 4y(3y) = -5


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Jerslev

#2: Du skal lige dividere med 3 i første linje for at isolere y. Herefter indsætter du så din fundne værdi for y i den anden ligning.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af mindleaving (Slettet)

Princippet i det hele er, at, n[r du isolerer y har du på den anderen side af lighedstegnet et udtryk for y som ikke indeholder y selv mend alligevel repræsenterer det. Dette udtryk indsættes i den anden ligning i stedet for y. Der har du så kun "x" som variabel og kan finde en løsning. Bagefter indsætter du værdi(erne) for x  ( her får du kun en værdi) i første ligning og kan dermed finde y-værdien.

Første ligning:

3y = -2x +8

y = -2/3x + 8/3

Det indsættes i anden ligning:

3x - 4 *(-2/3x + 8/3) = -5

3x - (-8/3x +32/3) = -5

3x  + 8/3x -32/3) = -5

17/3 x = 17/3

x = 1

Det indsættes igen i stedet for x i første ligning:

y = -2/3*1 + 8/3

y = 2

x= 1; y = 2

Hilsner

Jan


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.