Matematik

Naturlige eksponentialfunktion.

10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg skal bestemme en lignig for tangenten til grafen for den naturlige eksponentialfunktion i det punkt, hvis x-koordinat er 3.

Skal lige siges at det her er nyt for mig, så det ville være rart med forklaringer..

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ved du, hvordan den naturlige eksponentialfunktions forskrift er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af Isomorphician

Et par hints:

Find f'(x)

Find f(3)

Brug tangentligningen.


Svar #3
10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg at f(x)=ex er sin egen afledede altså f '(x)=ex

f(3)=e3=20,0855


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af Isomorphician

Og tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Hvor x0 er x-koordinaten fra opgaven.


Svar #5
11. januar 2009 af Alloo (Slettet)

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0) =

y=e3·(x-3)+e3

er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Naturlige eksponentialfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.