Matematik

VIGTIGT. intergralregning,

12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

Jeg skal regne i hånden.

har funktionen f(x) = 2 / √x3

hvor lommeregneren giver denne resultat til en stamfunkiton: -4x / √x3

hvordan skal jeg regne i hånden? - hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Omskriv 2 / √x3 = 2·x -1,5 og bestem derefter stamfunktionen

F(x) = -4·x-0,5 som er det samme som din lommeregner får.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du skriver den som 2*x--3/2 og bruger formlen ∫xn=1/(n+1)*xn+1 så bliver det nok lidt nemmere, nemlig -4/√x


Svar #3
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

ibibib:

havde også 2x-1,5, men hvordan du finder frem til -4x-0,5 forstår jeg ikke o;

Erik:

prøver at kigge på det, selvom det ser lidt forvirrende ud :b .. men forstår godt. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#1

Ja jeg forstår ikke, at dit svar står først, når du kom sidst med det, med mindre det går efter Biblens ord: "De sidste skal blive de første" Men det skal måske forstås som fire minutter efter de ni minutter. Nå det er lige meget, det er jo samme resultat, vi kom til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. januar 2009 af ibibib (Slettet)

-0,5 er 1 større end -1,5 og -4· -0,5 = 2.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2009 af ibibib (Slettet)

#4 Jeg er altid heldig:)

13 minutter siden er FØR 9 minutter siden.


Svar #7
12. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

nu har jeg det,

TAK! :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6

Jeg opgiver, det regnestykker er vist noget med procenter - uha, jeg ser det som 18 minutter siden med din og 14 minutter siden med mig, men lige meget, det er for svært for mig.


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. januar 2009 af ibibib (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. januar 2009 af himsen (Slettet)

∫2x-1.5 = 2*x-0.5 / -0.5 = ( 2 / -0.5 ) *x-0.5 =  -4*x-0.5


Skriv et svar til: VIGTIGT. intergralregning,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.