Matematik

maksimum og minimums halløj :]

15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ved produktion af x vareenheder er omkostningerne O(x) bestemt ved

O(x) = x^2 +40x+1600,                             0 < x  < 50.        <-- Det skal være større eller lig og mindre eller lig, men ka ikke finde ud af at lave stregen under < og stregen under < 

Gennemsnitsomkostningerne G(x) er bestemt ved, at G(x) = (O(x))/x. Bestem det antal producerede enheder, der gør gennemsnitsomkostninger mindst.

kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave.. det er den sidste i min mat aflevering, håber at nogen kan hjælpe ://

vh. Line


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Youngmann (Slettet)

Du trykker bare på "Ω" (lige oven over boksen du skriver i), for at få disse:       ≤        ≥   


Svar #2
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, du ved vel ikke tilfældigvis hvordan man regner opgaven ?:b


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af NejTilSvampe

  hvis du har haft differentialregning så kan du finde den aflede funktion og løse den for 0.

ellers er toppunktet i en andengradsligning -b / (2a)

så dit x-koordinat er :  -40 / 2 = -20

find selv y-koordinatet


Svar #4
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hejsa. ja det har jeg haft, men hvad skal jeg sætte den afledede til? Altså hvilken ligning har du differentieret. og fundet minimumsstedet hos? Mit problem er mere at finde ud af den rigtige ligning og ikke så meget at finde frem til hvordna løser opgaven hvis du forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af NejTilSvampe

 altså du har din ligning  O(x) er det ik den du ville finde minimum på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Lav en monotoniundersøgelse:
O(x) = x^2 +40x+1600,
differentier og sæt = 0
O'(x)=0
isoler x

Der skulle gerne bare komme 1 x derud fra.
F.EKS: x=3
Så skal du for at finde minimumstedet gøre således: f(3)=32+40*3+1600 = producerede enheder, der gør gennemsnitsomkostninger mindst.

/o1-studie


Svar #7
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jo, men jeg tænker lidt på, hvad med den lignign der siger g(x) = O(x) / x som der stod under spørgsmålsformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af o1-studie (Slettet)

Hov det havde jeg ikke set.
Så skal du bare differenteriere G'(x)  i stedet ..
Altså: (x2+40x+1600)/x
G(x) = (O(x))/x


Svar #9
15. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay mange tak, det får jeg til at give x = 40 : )

forresten, et ret alment mat. spørgsmål.

Hvis du har f (x ) som står for fortjeneste, og x som står for antal møbler produceret eller whatever, hvis du så får f ( x) = 50 skal man så sige 50 kroner, eller bare 50 og ikke tilføje enhed når de ikke selv har opgivet en?

hilsen line : )


Skriv et svar til: maksimum og minimums halløj :]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.