Matematik

Differentialregning - areal?

16. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Godaften SP

Jeg sidder med en opgave, hvori jeg har fundet en ligning for tangenten t.
Tangentens ligning: y = 4x + 8

Tangenten skærer koordinatsystemets akser i to punkter (A og B)
Bestem (via håndkraft) arealet af trekant AOB, hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Er der nogen gode idéer til, hvordan man gør det, da jeg selv har lidt problemer med at forestille mig det :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Du kan jo starte med at finde koordinaterne til trekanten.

Du har allerede fået oplyst at en af trekantens tre spidser ligger i (0,0)

For at finde de resterende 2 vinkler skal du bruge din ligning y=4x+8. Først vil vi finde, hvor denne linje skærer x-aksen. Det giver sig selv at linjen vil skære x-aksen ved (x,0) så du indsætter 0 i din ligning i stedet for y. 0=4x+8 og isolerer x. For at finde skæringen med y-aksen indsætter du 0 i stedet for x og isolerer y.

Nu har du koordinaterne til alle trekantens spidser.


Svar #2
16. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

Simon2:
Tak :)


Svar #3
16. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

er y ikke allerede isoleret idet y = -4x + 8
Så mit y må blive y = -4*0 + 8 = 8??


Svar #4
16. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

#3:
- 4 idet den oprindelige opgave også hedder -4x + 8
Jeg har bare skrevet forkert :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Jo du har helt ret, y er allerede isoleret og din udregning er korrekt.


Svar #6
16. januar 2009 af mellemulle (Slettet)

tak :) sad lige og blev i tvivl over, at det var så simpelt :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Det er i orden. :-)


Skriv et svar til: Differentialregning - areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.