Kemi

Idealgasligning + andre

16. januar 2009 af Dezkon (Slettet)

Heej alle sammen

Ville lige hører om der var nogle herinde der kunne have en ide til hvad man kan skrive om følgende formeler?

• P * V = n * R * T
 

• n = m / M
 

• n = V * C
 

Skal skrive noget uddybbende om dem alle i en rapport, men kan ikke rigtigt finde noget som man kan skrive om ?:s

Vil blive glad for nogle gode tips! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2009 af kimor (Slettet)

Skal du forklare formlerne!? eller bare mere uddybende teoretisk?

Man kunne jo starte med at give de forskellige kendebogstaver benævnelser:

p er gastrykket [Pa]
V er gasvolumen [m^3]
m er gasmassen [kg]
R er den specifikke gaskonstant [J/(kg*K)]
T er gassens absolutte temperatur [K]
osv.osv.osv
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2009 af kimor (Slettet)

Desuden er det en god idé at isolere nogle andre bestemmelser. eks: n/V = c

Så viser man jo også en matematisk forståelse. Og brug gerne ord også. - Stofmængde/Volumen = koncentration


Svar #3
17. januar 2009 af Dezkon (Slettet)

Jep det er nogle af de ting jeg har med :)

Men skal kunne uddybe det mere :/ fx teoretisk og forklaring på dem


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2009 af kimor (Slettet)

Nåå okay.. så er jeg med. Jeg vedlægger lige et dokument, som beskriver det du efterlyser, tror jeg. Her er i al fald gode teoretiske forklaringer :)

Vedhæftet fil:Tryk i luftarter.doc

Svar #5
17. januar 2009 af Dezkon (Slettet)

Tak skal du have :) Virker meget som noget jeg kan bruge :)
Skal dog også skrive lidt mere uddybende om de tre formeller, altså om hvert af de forskellige bogstaver, og her er jeg lidt i tvivl om hvad man kan skrive udover det du skriv i dit første indlæg


Svar #6
18. januar 2009 af Dezkon (Slettet)

Jeg har fået skrevet om idealgas ligningen nu, noget meget brugbart du sendte der Kimor :) Mange tak

Mangler kun at skrive lidt om de to andre, har du eventuelt nogle ideer til hvad man kan skrive der ?


Skriv et svar til: Idealgasligning + andre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.