Matematik

Simpelt spørgsmål

18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej,
Jeg sidder og øver mig på opgaver, og faldt over denne tråd.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579610
Nu har jeg så et spørgsmål. Svaret på opgave b... Er det punktet (1,0) eller er det en funktioner man skal indsætte x0 i? Svaret kan vel ikke bare være x0=1?
Mvh. Christiane.k


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2009 af peter lind

x=1 er det punkt i den søgte løsning, hvor x>0 og funktionen tangerer x-aksen. Når man løser en differentialligning, kommer den integrationskonstant. Denne kan så bestemmes af at f(1)=0 eller f'(1)=0. I indlægget er der kun opgivet den søgte løsning ikke den generelle løsning. Det er sikkert det der forvirrer dig.


Svar #2
18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Jeg tror stadig jeg er lidt forvirret :)
Hvad er det der helt præcis kan/skal sættes dobbel facitstreg under i denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2009 af peter lind

I princippet y=2e2x - 2x2; men det er en forkert løsning. Den generelel løsning er y=ce2x-2x2. Denne løsning skal være 0 for x=1. Dette giver ce2-2=0, som har løsningen c=2*e-2. Indsat giver det  y =2e2x-2-2x2 = 2e2(x-1)-2x2. Dette er sikkert blot en skrivefejl fra spørgerens side.


Skriv et svar til: Simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.