Matematik

Areal og rumfang af punktmængde

18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.
Jeg sidder og er i gang med at træne lidt integralregning. Så jeg har fundet omkring 700 opgaver frem der omhandler beregning af arealer, rumfang mm. Det er inden for det emne i matematik, hvor det halter lidt, så jeg ville synes det ville være rart med en såkaldt skabelon at gå ud fra. Nu har jeg selv siddet og forsøgt at løse en opgave, som jeg skulle bruge som skabelon. Men jeg er nu ved at blive fuldstændig vanvittig, da jeg simpelthen ikke kan få den til at gå op. Jeg har vha. min lommeregner beregnet opgave a til at blive 26,88, mens jeg fra følgende link (https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=628639) ved, at rumfanget skal blive 19,65. Jeg håber virkelig der er nogen der gider kigge mine beregninger igennem, og fortælle mig hvor fejlen er.

Opgaven lyder:
To funktioner f og g er givet ved:
f(x)=√(13-x2), -√13≤x≤3
g(x)=√(10-2x), 3≤x≤5
Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=3 afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem arealet af punktmængden M.
Grafen for de to funktioner og førsteaksen afgrænser en punktmængde N.
b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden N drejes 360 grader om førsteaksen.

Min løsning:
(Se vedhæftede fil)

Mange Hilsner
Christiane K.

Vedhæftet fil: Dårligopgave.doc

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2009 af Dynin (Slettet)

a) ser rigtig ud ... du skal bare regne det ud til et tal

b) formlen hedder V=π∫f(x)2dx ... du skriver eksempelvis (13-x2)2 ... der burde stå (√(13-x2))2=13-x2


Svar #2
19. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Argh, det er nok det, tusind tak...


Skriv et svar til: Areal og rumfang af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.