Kemi

Den formelle koncentration

20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

5,0 g natriumchlorid blandes med 10,0 g natriumhydroxid i en 250 mL målekolbe, som fyldes med vand til stregen.
a. Beregn den formelle koncentration af af de to stoffer i opløsningen.
NaCl(s) + H2O(l) --> Na(aq) + Cl-(aq)
Formel: C = n/V
MNaCl = 22,99 + 35,45 = 58,44 g/mol
n = m/M ↔ MNaCl = 22,99 + 16 + 1,008 = 40 g/mol
NaCl: n = 5,0g / 58,44 g/mol ↔ n = 0,085 mol
NaOH: n = 10,0 g / 40 g/mol ↔ n = 0,25 mol
 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du har stadig kun fundet molmængden, men ingen koncentrationer.

En koncentration er opgivet i mol/liter.

Du skal indsætte n og V i din formel.


Svar #2
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

c = 0,085 mol / 0,250L = c(NaCl) = 0,34
Og ligeledes gør man for NaOH: c = n/V à 0,25 mol / 0,250L = c(NaOH) = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Ja, så har du den formelle koncentration af NaCl og NaOH.


Svar #4
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

Er den rigtig nu?


Svar #5
20. januar 2009 af Sjuaps (Slettet)

YESSSS :D Hehehe. TAKKER


Skriv et svar til: Den formelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.