Matematik

Opgave

23. januar 2009 af freece (Slettet)

Hej, jeg vil høre om nogle kan hjælpe mig med en opgave. Jeg skal skrive en ligning på formen y-y0=a(x-x0) for den linje, der går gennem punkterne K(-3,10) og L(4,-1). Skriv derefter ligningen på formen ax+by+c=0, hvor a, b og c ønskes angivet som hele tal.

Jeg har lavet den første således:

Jeg starter med at finde hældningen for linjen. a=(-1-10)/(4-(-3))=(-11)/7
Herefter kan jeg indsætte et af de givne punkter og hældningen og finde en ligning:
y-y0=a(x-x0 )→y-10=- 11/7 (x-(-3))


Jeg vil nu skrive ligningen på formen ax+by+c=0, hvor a, b og c ønskes angivet som hele tal.

Kan nogen hjælpe med, hvordan jeg skal gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) Start med at gange parantesen ud, 2) gang igennem med 7, så du får 7y-70=-11x-33, 3) saml det hele på venstresiden af ligningen, så ender du med 11x+7y+103=0, hvis jeg har regnet rigtigt, regn selv efter


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.