Matematik

integral volume fremgangsmåde haster

25. januar 2009 af rosem (Slettet)

jeg er gået i stå i at lave den her slags opg.. håber nogle kan give en forklaring eller bare skrive svaret så jeg selv kan finde ud af det

beregn ved håndkraft volumet af det omdrejningslegeme der fremkommer når området nedenfor drejes 306 grader

((x,y)I -1<x<1 og 0<y<x+3)

man skal bruge sætning 26.1  

v = pii * integralet fra a-b (F(X))^2 dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får givet din funktion i udtrykket for mængden. =)

Jeg går ud fra, at du mener drejet 360 grader.


Svar #2
25. januar 2009 af rosem (Slettet)

men hvordan ser fremgangsmåden ud?

har selv først ganget med pii og sat fx i anden,så finder jeg stamfunktionen for det men hvad så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er din fremgangsmåde? Hvis du har taget f(x) og sat i anden, hvad får du så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2009 af mathon

Vx = π* -11∫(x+3)2dx

i

#3 spørges til, hvad du får,

når du beregner (x+3)2


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2009 af mathon

Vx = π*-11∫(x2 + 6x + 9)dx = ............ osv.  ....


Svar #6
25. januar 2009 af rosem (Slettet)

tror jeg har fanget den! skal i hvert lige afprøve det..

tak for hjælpen


Skriv et svar til: integral volume fremgangsmåde haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.