Matematik

Vektor - cirkel + ligning

25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 Hej håber der er nogle so vil hjælpe, fordi det resultat jeg for passer ikke helt.

En cirkel c og en linie l er bestemt ved

c:      x^2-4x+y^2+2y=11

a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.

HVordan gør man det. jeg får skæringspunkter til s(2,3) og s(-2,-1) men dette passer ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Du har givet en ligning for linien, på formen:

y = ax + b

Du kan så indsætte dette på y's plads i cirklens ligning, og isolere x. Når du har fundet x-værdien i skæringspunkterne er det bare at indsætte disse og finde de tilhørende y-værdier.


Svar #2
25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 #1 Ja det er også sådan jeg har gjort men skæringspunkterne stemmer ikke overens med min tegning, hvilke skæringspunkter til du få??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Kræver at du giver mig liniens ligning.


Svar #4
25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 jeps.

den er y=x+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Din skæringer er korrekte må være din tegning som fejler.


Svar #6
25. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 Okay, ja det må det .

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Vektor - cirkel + ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.