Matematik

Udregning af rumfang i cylinder

25. januar 2009 af Casper Killerman (Slettet)

Hej!

Jeg skal udregne rumfanget af en cylinder. Hvordan gør jeg det?

På forhånd tak!

Casper Killerman


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Finder en formel for det


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Forestil dig en cylinder.

Den har en eller anden højde, og så er den rund, når man ser den ovenfra eller nedenfra.

Altså

Rumfanget = arealet af en cirkel * højde

V=(π*r2)*h

er ca. ækvivalent med

V=3,141592653589793238462643383279502884197*r2*h


Skriv et svar til: Udregning af rumfang i cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.