Fysik

Masse

26. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hej. Hvordan finder jeg den mindste masse, som en dykkerklokke må have, under vand, så den netop ikke stiger op når:

klokken har et volumen på: 11780 L

Havdybden er 15 m

Trykket er 2,5 atm

ps. Der ses bort fra massen af luften i klokken!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt opdriften. :)


Svar #2
26. januar 2009 af kimor (Slettet)

ok. Den er altså påvirket af en opdrift på:

mf af vand * dens volumen * g    ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Opdriften svarer til tyngdekraften på den mængde vand, den fortrænger. Altså:

F_op = densitet af vand * volumen af klokke * g.

Hvis den ikke skal stige op, skal opdriften svare til tyngdekraften:

F_g = F_op <=> m*g = rho*V*g <=> m = rho*V, hvor rho er densiteten af (salt)vand.

Du skal da benytte de givne oplysninger om trykket og dybden til at finde densiteten af vand ved brug af formlen for trykket i en væskesøjle.


Svar #4
26. januar 2009 af kimor (Slettet)

Jep. jeg er med!

Densiteten af vand var givet - bare mig der var en klovn ikke lige at skrive det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

2,5 atm = 253313,5 Pa = 253313,5 N/m2


Skriv et svar til: Masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.