Matematik

Fatter ikke helt...

27. januar 2009 af Biochem (Slettet)

For mønter gælder følgende sammenhæng mellem vægten m (målt i gram), diameteren d (målt i mm) og tykkelsen h (målt i mm):

m=k·d2·h, hvor k er et tal, der afhænger af materialet.


Danske ti-krone-mønter vejer 7,0 gram, har diameteren 23,35 mm og tykkelsen 2,30 mm. 


a) Bestem tallet k for danske ti-krone-mønter.

Mit bud:

m=k·d2·h⇔k=m/(d2·h)=7/(23,322·2,30)=0,0056


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det ser rigtigt ud. Hvis du nu prøver at regne med enhederne også, hvilken enhed for tallet k så?


Svar #2
27. januar 2009 af Biochem (Slettet)

g/mm3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og den enhed er bedre kendt som _________. ;)


Skriv et svar til: Fatter ikke helt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.