Matematik

VIGTIGT VIGTIGT hjælp mig

27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

hey har virkelig brug for at vide hvad jeg gøre forkert!!

jeg har en andengradsligning 2x^2+10x-28

jeg har prøvet at sætte det inde i solve i lommeregneren og jeg får 2 og -7 men når jeg bruger den der formel til andengradsligning får jeg noget helt andet:)

SÅ HJÆLP PLEZZZ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger, ellers er det ikke nemt at gætte hvor fejlen kunne ligge.


Svar #2
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

d=10^2-4*2*(-28)= kvartratrod: 324

x= (10 -+18)/(2*10)    


Svar #3
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

den ene rod giver -2/5 og den anden 7/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2009 af Isomorphician

x = (10±18)/(2*10).... du ganger med b i stedet for a


Svar #5
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

nårh ja det rigtig hehe men hvorfor får jeg så 7 og -2 når det rigtig skal være -7 og 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2009 af Isomorphician

arrrh... der skal selvfølgelig stå:

x = (-10±18)/4 = ....


Svar #7
27. januar 2009 af Yaldaa (Slettet)

nu ved jeg godt hva jeg har lavet forkert hehe jeg skal bare sige (-10-+18)/4 fordi det hedder (-b-+kvardtratrod:D)/(2a) hehe tak for hjælpen;) hehe


Skriv et svar til: VIGTIGT VIGTIGT hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.