Kemi

VIGTIGT, HJÆLP. - reaktionskinetik

28. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

et lille spørgsmål.

C2H5O-(aq) + CH3I(aq) -> C2H5OCH3(aq) + I- (aq)

Kender tiden t, og kender [I-],

hvordan beregner jeg [CH3I]?

- har et helt skema jeg skal udfylde. mangler bare en formel :i


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Karlheinz

Vil du ikke skrive de tider og koncentrationer ind for I-.

Men umiddelbart tænker jeg straks på massebevarelse. Hver gang du har dannet 1 mol I-, så må der være blevet 1 mol mindre CH3I, fordi molforholdet er 1:1.

2. ordens mht CH3I:

[A] til tiden t=0 er [A]0

1/[A] = 1/[A]0 + k*t

[A]=[A]0/(1+k*t*[A]0)


Svar #2
28. januar 2009 af karlheinz (Slettet)

har fundet ud af det, :D
ellers mange tak (:


Skriv et svar til: VIGTIGT, HJÆLP. - reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.