Fysik

Mekanisk energi - kinetisk energi

31. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

Hey

Jeg ville høre om man kan udlede udtrykket : 0,5*m*v2  ved hjælp af Newtons love som man kan gøre det med formlen for potentiel energi og i såfald hvordan ? 

på forhånd tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af peter lind

Ja det kan man.

F= m*dv/dt heraf  F*v =mvdv/dt <-> Fds/dt = ½mdv2/dt  <-> -dEpot/dt=d(½mv2)dt <-> d(Epot+½mv2)/dt =0


Svar #2
31. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

Mange tak  -perfekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af mathon

eller


Svar #4
31. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

tak for jeres svar.

til #1 

Du siger F= m*a. Så udnytter du at v '(t) = a.

Så du kan skrive F= m*dv/dt  

Derefter ganger du med v på begge sider og får  

 F*v =mvdv/dt. Her udnytter man så at S' (t) =v.  

Så får man F*ds/dt=  mvdv/dt.  Får at gøre noget ved udtrykket:  mvdv/dt.  gør man brug af at v er en stamfunktion til a. man kan altså skrive v ved at finde en stamfunktion til a. (?).  men står der så ikke : F*v = m*a  ...jeg kan bare ikke helt få det til at passe. 

håber i kan hjælpe   


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2009 af peter lind

Jeg bruger reglen for differentiation af sammensat funktion d(½v2/dt = d(½v2/dv*dv/dt =v*dv/dt=v*a


Svar #6
31. januar 2009 af lallenalle (Slettet)

ahh klart ...tusinde tak 


Skriv et svar til: Mekanisk energi - kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.