Matematik

bedst muligt areal

31. januar 2009 af avdut (Slettet)

hej.

står med den her opgave i matematik hvor man skla finde ud af hvordan et banner skla være i længde i et center. der er tale om et banner på 18 meter. men nu kommer det sværer for banneret ene side er lukket så man har reelt kun 3 sider.

hvad gør??

formel o.s.v??

mvh christoffer


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du er ikke særlig præcis.


Svar #2
31. januar 2009 af avdut (Slettet)

altså ved jo godt at jeg skla bruge formlen toppunkt og diskriminant, men kna ikke rigtige finde ud af det når det kun er 3 sider det drejer sig om...

med fire sider hedder det jo 9x - x

men hvad med når det er 3 sider


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Problemet består i at du ikke har skrevet opgaven i dit første indlæg.


Svar #4
31. januar 2009 af avdut (Slettet)

Ny stand i Vainer & Nielsens showroom.

En dekoratør har fået til opgave at lave en stand, hvor et stort udvalg af firmaets produkter skal udstilles. Til formålet er der lavet et 18 m langt banner, som skal omkranse standen. Det er bestemt, at standen skal være rektangulær.
Dekoratøren får til opgave, at lave standen på en sådan måde, at standens areal bliver så stort som muligt.
 

Dekoratøren opdager, at der er en ledig plads op mod en endevæg i showroom’et, hvorved banneret nu kun skal dække tre sider.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Kald siden der støder op til endevæggen for x. Siden overfor endevæggen er y.

2x+y = 18 <=> y=18-2x.

Arealet er x·y=x·(18-2x)=-2x2+18x. Arealet er størst når x=4,5.


Skriv et svar til: bedst muligt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.