Matematik

Definitions- og værdimængde

01. februar 2009 af Løvgaard (Slettet)

Hej folk på Studieportalen

Jeg er lidt lost hvad angår at finde definitions- og værdimængde for følgende funktion:

f(x)=2x2-0,5

Vær venlig at hjælpe, for det der def- og værdi-mængde er ikke min kop te... dog er mit bud at funktion er:

Dm(f)= R


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Dm(f) er ok

Da f er en parabel med opad vendte grene er det nok at bestemme f(x)'s toppunkt T(f) som så er den mindste værdi f antager ... hvoraf Vm(f)=[T(f);∞[


Svar #2
01. februar 2009 af Løvgaard (Slettet)

Altså Dynin, skal jeg bestemme toppunktet for at kunne finde Vm(f)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

I denne opgave ... ja! For en parabel med opadvendte grene er toppunktet den mindste værdi den kan antage ikk?! (Prøv at tegne det :-)


Skriv et svar til: Definitions- og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.