Matematik

Matematik aflevering, - Haster!

04. februar 2009 af 000000000017 (Slettet)

Hejsa alle sammen :)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse min opgave til matematik aflevering.. Håber nogen kan hjælpe. Opagevn lyder sådan:

En virksomhed ønsker at foretage en simpel analyse på indtjeningen.Virksomheden sælger blot én varetype til en pris på kr. 2000,- pr. stk. Virksomhedens omkostninger består af en fast del og en variabel del og kan ud fra antal solgte varer x, udtrykkes som:

Omkostninger = 5x^2+87500

Bestem ud fra disse oplysninger hvor stort et salg virksomheden skal have for at få overskud samt hvor mange varer de skal sælge for at opnå det største overskud.

Hvor stort bliver dettte overskud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Indkomst = Salg - omkostninger

dvs.

f(x)=2000*x-O(x)=2000*x-(5x^2+87500)=-5x2+2000x-87500

Bare for at får overskud løses uligheden f(x)>0

De varer, som gør, at overskudet bliver størst er første koordinaten til toppunktet, mens overskudet er anden koordinaten til selvsamme toppunkt.


Skriv et svar til: Matematik aflevering, - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.