Matematik

cirkel

05. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

i et xy-koordinatsystem er cirkel givet  ligninge

x^2+y^2-6x+8y=0

beregn koordinaterne til cirklens centrum og cirklens radius?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2009 af Isomorphician

Omskriv til:

(x - c1)2 + (y - c2)2 = r2, hvor c1 og c2 er koordinaterne til cirklens centrum.


Svar #2
05. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

jeg kender formlen, men ved ikke hvordan jeg skal sætte ligningen ind.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2009 af Isomorphician

Du skal bruge dine kvadratsætninger til at omskrive ligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. februar 2009 af mathon

x2 + 2ax + y2 + 2by + c = 0

har centrum C(-a,-b)  og radius r = √(a2+b2-c)


Svar #5
05. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

er det her rigtigt

(X-3)2+(y+4)2=14

C=(3;-4) og R=√14


Svar #6
05. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

#5
 

er det her rigtigt

(X-3)2+(y+4)2=14

C=(3;-4) og R=√14


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det er rigtigt, at C = (3, -4), derimod er radius ikke rigtig.

Venstre side af dit lighedstegn giver:

(X-3)2+(y+4)2= x2 - 6x + 9 + y2 +8y + 16 = x2 - 6x + 9 + y2 +8y + 16 = x2 + y2 - 6x + 8y + 25

Opgavens ligning er:  x2 + y2 - 6x + 8y = 0. Læg 25 til på begge sider: x2 + y2 - 6x + 8y + 25 = 25

Altså er (X-3)2+(y+4)2 = 25


Svar #8
06. februar 2009 af Amuriii (Slettet)

det kan jeg godt se nu, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.