Fysik

Halleys komet - middelafstand?

06. februar 2009 af Milleg (Slettet)

Hej.

Er der en, der ved, hvordan man finder middelafstanden mellem Helleys komet og solen, hvis man ved, at jordens middelafstand til solen er på 149,6 mio km. og har en omløbstid på 1 år?
Jeg ved også, at HAlleys komet har en middelomløbstid om jorden på 76 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2009 af peter lind

Brug keplers tredje lov a3/T2 = konstant


Svar #2
07. februar 2009 af Milleg (Slettet)

Skal jeg så udregne konstanten, hvor jeg sætter a=149,6 mio. km og T=1 år ?

Og derefter så sætte T=76 år, og så udregne a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af peter lind

#2 ja


Skriv et svar til: Halleys komet - middelafstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.