Matematik

skæringspunkt mellem cirkel og koordinatesystem

07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

hey er gået i stå ved følgende opg:

en cirkel har C(3,-2) og radius 5 bestem koordinatsættet til skæringspunkter med koordinatsystemets anden akse.

først finder jeg cirklens ligning der må hedde (x-3)^2+(y+2)^2=25 ikke ?

da den skærer med anden aksen må x værdien være 0 ik? 

så ved indsættelse af o i ligningen burde jeg kunne finde en værdi eller er jeg off track ?

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er et helt rigtigt det du gør :) Bare fortsæt.


Svar #2
07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

okey skønt :) men hvis jeg sågør det sker følgende :

så får jeg 9+y^2+4+4y=25 (0)

y^2+4y-12=0 

d = 4^2-4*1*(-12) = -32

hmm ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hovsa, du har vist lavet en fejl. Der skal stadig stå 25 på højresiden.

(0-3)2 + (y+2)2=25 <=>

9+y2+4-4y=25 <=>

y2-4y-12=0

Så kan du selv løse det som en andengradsligning,


Svar #4
07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

hvorfor -4y ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2009 af ibibib (Slettet)

#2 er vist god nok, bortset fra at minus gange minus er plus.


Svar #6
07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

ahh kæft en klovn jeg er ;)

tak


Svar #7
07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

så cirkel skære altså i punkterne

P(0,2) og P(0,-6) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #9
07. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

fedeste tak guys


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem cirkel og koordinatesystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.