Matematik

Mat - Energi

07. november 2004 af Sofies (Slettet)
Hej! Er der en der gider at checke følgende opgave:

Ved stofskifteprocesserne i en bestemt person produceres varme med effekten 84W.

a) Hvor længe varer det, før der i personen er produceret 100 kJ

- 100000 J / 84 W = 1190,47619 s

Personenes varmekapacitet er 250 kJ/grad

b) Hvor meget vil personenes temperatur stige på 1 time, hvis kroppen ikke kan komme af med varmen fra stofskifteprocesserne?

- 84 W * (1t * 60min * 60s) = 302400J
- 302400 J / 250000 J/g = 1,2096 grader

Personen kan afgive varme ved fordamning af vand gennem huden. Ved fordampning af 1 gram vand afgives 2400 J

c) Hvor mange gram vand skal personen fordampe på en time, hvis det er den eneste måde, hvorpå kroppen kan komme af med energien:

- 302400J/2400J pr. gram vand = 126 g vand

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2004 af Samuel (Slettet)

Det kan jo være lidt svært, eftersom du ikke har refereret hele opgaveformuleringen..

Svar #2
07. november 2004 af Sofies (Slettet)

Jeg har refereret det hele. Det der står her er alt det jeg ordret har fået oplyst!

Svar #3
07. november 2004 af Sofies (Slettet)

Jeg har refereret det hele. Det der står her er alt det jeg ordret har fået oplyst!

Svar #4
07. november 2004 af Sofies (Slettet)

Jeg har refereret det hele. Det der står her er alt det jeg ordret har fået oplyst!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2004 af Samuel (Slettet)

Det ser fint ud.

Skriv et svar til: Mat - Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.