Kemi

Hvordan gør man?

09. februar 2009 af similimone (Slettet)

Følgende spørgsmål lyder således:

1. Beregn koncentrationen af hydroxidioner i en opløsning med en oxoniumionkoncentration på 0,0002M?

2. Beregn en opløsnings pH værdi når der vides at denne indeholder oxonium-ioner i en koncentration på 0,0002M. Beregn også pOH for denne opløsning?

3. Beregn oxonium-ionkoncentrationen i en opløsning med pH = 2. Beregn også hydroxid-ionkoncentrationen i denne opløsning.

4. En blodprøve har en pH-værdi på 7,28. Beregn H+-koncentrationen i denne?

En eller nogen der kan hjælpe mig med at få løst de her opgaver, for er helt blank?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af mathon

1.
ved 25°C
gælder
[OH-]*[H3O+] = 10-14 M2

[OH-] = (10-14 M2)/ [H3O+]  = (10-14 M2)/(0,0002 M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2009 af mathon

2.
pH = -log([H3O+]/M)

[OH-] beregnes som i 1.

3.
[H3O+] = 10-pH M

4.
eksempel på 3.


Svar #3
09. februar 2009 af similimone (Slettet)

#1 - #2

Skal man så ha' sådan en speciel lommeregner til at regne det der ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2009 af mathon

...almindelig studielommeregner med yx-tast og log-tast kan gøre det...


Skriv et svar til: Hvordan gør man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.