Kemi

Opgave i reaktionshastighed

09. februar 2009 af dj-djarnis (Slettet)

hej alle.

jeg kan ikke finde ud af denne opgave, håber i kan hjælpe?

Opgave i reaktionshastighed
Nedenstående data er for en vilkårlig reaktion

t/s Konc./M
0 0
100 0,248
200 0,361
300 0,413
400 0,435
500 0,44
600 0,444
700 0,445

Find reaktionshastigheden for følgende koncentrationer:

0,255 M (Tangentmetoden)
0,420 M (Gennemsnitsmetoden)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Bestem hastigheden ved at sige dy/dx = (y2-y1)/(x2-x1) hvor y er p og x er tid. Da koncentrationen stiger er der tale op en produktion (P).

Jeg får følgende hastigheder i nedenstående tabel. Så tegner jeg grafen i excel med p hen ad x-aksen og hastigheden op ad y-aksen.

Jeg får følgende ligning:

y = -0,0055538056x + 0,0024930656
R2 = 0,9994031993

Så er det jo bare at sætte p(0,255) og p(0,420) ind på x's plads og du har hastigheden.

p                 hastighed

0,255      0,00108
0,420      0,00016
 

tid      P             hastigheden
0        0,000     0,00248
100   0,248     0,00113
200   0,361     0,00052
300   0,413     0,00022
400   0,435     0,00005
500   0,44        0,00004
600   0,444      0,00001
700   0,445
 

Jeg ved ikke hvad man kalder ovenstående metode, men det virker. Jeg kender ikke nogen tangentmetode eller gennemsnitsmetode. Min metode kan vi kalde for "løs opgaven på nemmeste vis og spring altid over hvor gærdet er lavest".


Svar #2
10. februar 2009 af dj-djarnis (Slettet)

hej Ramses I
tak for din tid og svar :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af svendsensmand (Slettet)

Hej Ramses 1, jeg har en opgave som minder om, vil du kigge på den?

Den hedder reaktionshastighed.. :-)


Skriv et svar til: Opgave i reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.