Matematik

mat hjælp- gerne så hurtig så mulig!!!

12. februar 2009 af ise92 (Slettet)

hej

jeg sidder med en opgave fra Mat 1 opgave bogen ( 1.g)

opgaven lyder: Omkostningerne ved leje af en fotokopimaskine er 3.000 kr. i fast leje pr år og 0,45 kr. pr. kopi for de første 15.000 kopier, og derefter 0,30kr pr kopi.

ANGIV EN FORSKRIFT FOR FINKTIONEN f,DER ANGIVER OMKOSTNINGERNE SOM FUNKTION AF KOPIANTALLET.?

på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Det bliver en "gaffelfunktion"

f(x)=3000+0,45*x for x≤15000

f(x)=3000+0,45*15000+0,3*(x-15000) for x>15000 (her kan du reducere lidt)

... den kan vel osse skrive som

f(x)=3000+0,45*x+0,3*max{0, (x-15000)} , x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Rettelse til #1 ... den kan skrives som

f(x)=3000+0,45*min{15000, x}+0,3*max{0, (x-15000)} , x≥0
 


Skriv et svar til: mat hjælp- gerne så hurtig så mulig!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.