Matematik

hjælp igen .. :- /

14. februar 2009 af VKXD (Slettet)

Hej igen: Jeg vil bare lige har at i kigger tilbage på et forum jeg har haft sat ind, jeg har got nok fået svar, men jeg kan ikke forstår svaret . Jeg håber der lige er en som har lyst til at kigge på den engang...

linken er :  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=638589

Jeg har lavet noget om på den første opgave:

1: b) 2a(3b – 4a) + 3b(2b – a) a(2a – 3b) =
   6ab – 8a2+6b2-3ab+2a2-3a=
   3ab-6a2+6b2-3a =
Er den reuceret korrekt ?

Mange tak :


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

Skal der være plus-tegn mellem "3b(2b-a)" og "a(2a-3b)" ?

Hvis der skal...

1) Gang ind i alle parenteser 2a(3b – 4a) + 3b(2b – a) a(2a – 3b): 6ab-8a2+6b2-3ab+2a2-3ab

2) Træk fra og læg de forskellige produkter sammen...: 6ab-3ab-3ab = 0...

-8a2+2a2= -6a2

+6b2

Så resultatet må være 6b2-6a2...

Så vidt jeg kan se, mangler du at gange a og 3b sammen i den sidste parentes.


Svar #2
15. februar 2009 af VKXD (Slettet)

der skal stå gange og ikke plus imellen "3b(2b-a)" og "a(2a-3b)" ..
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af patricksorensen (Slettet)

3b(2b-a)*a(2a-3b) <=> (3b*2b-3b*a)*(a*2a-a*3b) <=> (6b2-3ab)*(2a2-3ab)...

....så manger der bare resten ;)


Skriv et svar til: hjælp igen .. :- /

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.