Kemi

reaktioner

18. februar 2009 af mosa-aka (Slettet)

Beregn delta Hfor de to følgende reaktioner ved 25 oC:

2NO(g)+O2(g)=>2NO2(g)

3H2(g)+N2(g)=> 2NH3 (g)

håber der er nogle der vil hjælpe;)

thanks:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Benyt, at

ΔH = ΣΔHprodukter - ΣΔHreaktanter

hvor ΔH for de respektive gasser kan findes i en entalpitabel.


Svar #2
18. februar 2009 af mosa-aka (Slettet)

hmm hvordan? altså skal man bare sige:

2NO+O- 2NO2

3H2(g)+N2) -2NH3 (g)
 

hvordan kan jeg finde deltaH? søgte på internet men fandt intet???


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Darwin (Slettet)

For den øverste reaktion fås (for 25 ºC):

ΔH = 2·ΔH(NO2(g)) - (2·ΔH(NO(g)) + ΔH(O2(g)) = (2·33.8) - (2·90.37 + 0) = ....   (enhed i kJ)

For den nederste reaktion fås (for 25 ºC):

ΔH = 2·ΔH(NH3(g)) - (3·ΔH(H2(g)) + ΔH(N2(g)) = (2·(-46)) - (3·0 + 0) = ...    (enhed i kJ)

(Bemærk udregningsmetoden !)

NB. Der er anvendt værdier fra Blackman, 2008.


Svar #4
19. februar 2009 af mosa-aka (Slettet)

tak for hjælpen

men hvad mener du med dette bemærkning; at det er anvendt værdier fra Blackman, 2008?


Svar #5
19. februar 2009 af mosa-aka (Slettet)

der er noget jeg ikke forstår, jeg fandt en hjemmeside med entalpitabel.

http://jopsen.dk/wiki/Entalpi

men jeg kan ikke finde de værdier, som du brugte?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#4.

Uheldig bemærkning - og skulle have undladt "NB". Det sætningen skulle betyde var, at værdierne er taget fra entalpitabellen i bogen 'Chemistry', skrevet af Blackman og publiceret i 2008.

#5.

Den tabel du har fundet der er ikke omfattende nok. Der må da være en tabel i din bog eller din kemilærer må da have udleveret en liste over entalpier? Se evt. http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_enthalpy_change_of_formation_(data_table)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2009 af sara-06 (Slettet)

tak , jeg er med nu, men hvor bruger vi temperaturen, 25 oC?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2009 af sara-06 (Slettet)

skal lave samme opgave tilimorgen, men er det bare det?

 Jeg synes ikke man bruger temperaturen nogen steder ?


Skriv et svar til: reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.