Matematik

Hjælp til simpel isolering af én ubekendt.

19. februar 2009 af sarakristine (Slettet)

Er super træt. Er der én der kan gennemskue hvordan jeg isolerer t i dette:

1,60*sin(0,5*t)=0,1*t-0,5

?.. Har prøvet lidt af hvert og det er den sidste opgave i min aflevering, så lidt hjælp ville være dejligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Den kan ikke løses analytisk. For at få t'et inde i sinus funktion i spil, skal du tage sin-1 men så bliver det andet t "fanget" i den funktion.


Svar #2
19. februar 2009 af sarakristine (Slettet)

 Okay tak

Selve opgaven lyder:

h(t)=1,60*sin(0,5*t)

Løs ligningen h(t)=0,1*t-0,5 

t er i mængden 0;4pi i et lukket interval.

Nogen idéer?


Svar #3
19. februar 2009 af sarakristine (Slettet)

 og resultatet skal være 6,14 btw


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

I vedh. fil kan du se en grafisk løsning. Mit tegneprogram siger, at løsningen er ca. 6,15.

Vedhæftet fil:sara,sinus.doc

Skriv et svar til: Hjælp til simpel isolering af én ubekendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.