Kemi

Diprote baser? Protonering? Hurtigt...

01. marts 2009 af avhk (Slettet)

Hejsa.

Jeg er ved at skrive min 3.G AT-synopsis, der skal afleveres i morgen. Jeg skriver om emnet Tobak, og skal kemisk redegøre for nikotinens egenskaber og opbygning. Jeg har fundet ud af at nikotin er en diprot base - og er ret meget i tvivl om hvad det betyder! - Er det blot at der er to atomer med ledigt elektronpar?

Derudover ved jeg ikke hvad ordet protonering betyder. Det må være noget med at der kan sætte sig et nyt atom på de ledige elektronpar, eller hvordan???

Håber på hurtig hjælp, da den som skrevet skal afleveres i morgen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

diprot syre = diprot(onholdig) syre = dihydron syre = tobasisk syre i ældre kemilitteratur

H2B + H2O  →  HB +  H3O+    

HB-  + H2O → B2- + H3O+

eks.
H2SO4

H2SO4 + H2O → HSO4- + H3O+      pKs1 = -3

H2SO4- + H2O → SO42- + H3O     pKs1 = 1,92

..............

protonering = afgivelse af protoner (H+)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af Darwin (Slettet)

protonering = optagelse af protoner (H+)

deprotonering = afgivelse af protoner (H+)

...og H2SO4- i #1 skal naturligvis være HSO4- og pKs2 = 1.92.

:-)


Skriv et svar til: Diprote baser? Protonering? Hurtigt...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.