Matematik

hvad betyder...

01. marts 2009 af strangers

Hejsa

Såfremt, at man får stillet en opgave af typen:

2*cos(x) = 0,7 < ------ >     x=2*@n1* pi + 1.21323 or x=2*@n1* pi - 1.21323

Hvad i alverden betyder alt dette ? Hvordan kan jeg bruge dette resultat i en senere kommende opgave?

Mvh JAnsik


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er fordi en cosinus funktion er en periodisk funktion derfor gentager den sin egen løsning. Måske ved du om x ligger inden for et bestemt interval?


Svar #2
01. marts 2009 af strangers

Hej med dig

Hvorledes kan jeg så bruge resultatet? Hvordan kan jeg - så at sige - få et "tal"?

Njah, det var bare en af de hurtige ligninger jeg fandt på at smide herind for at se hvordan det kunne tolkes. Hvad nu hvis man siger, at x går fra 0; pi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#0  Det er regnemakineriets måde at skrive, at den fuldstændige løsning til

ligningen 2*cos(x) = 0,7 er 1,21323 + 2*p*pi, hvor p er et helt tal.


Skriv et svar til: hvad betyder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.