Fysik

Vogn - konstant acceleration

04. marts 2009 af Elturis (Slettet)

Hej, jeg er gået i stå ved en opgave, håber I kan hjælpe.

En vogn har en masse på omkring 2 kg, og er lod har en masse på 120 g. Og jeg har en graf med tyngdeaccelerationen, hvordan finder jeg frem til stedfunktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg gætter på, at du har et lod, der hænger i en trisse ud over en kant. Vognen på de to kg. står så på en plant bord, og loddet sætter hele systemet i bevægelse ikke? Vi ser bort fra friktion. Du finder frem til stedvektoren, og nu forudsættes det, at du tegner en graf over forløbet med accelerationen op af y-aksen og tiden ud af x-aksen. Integrerer du a, som jeg ign formoder er konstant, så får du at+b=v(t), den integreres å igen til

S(t)=v0t+½at2, og jeg må igen gætte på at din starthastighed v0 =0 m/s.

Vores udgangspunkt er altså m*g=(M+m)*a<=>a=m/(M+m) * g hvor g er tyngdeaccelerationen m er loddets masse, M er vognens masse og a er accelerationen.

Men måske har jeg alligevel opfattet situationen forkert? Det er jo ikke mange oplysninger, du kommer med.


Skriv et svar til: Vogn - konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.