Kemi

HJÆLP til en lille Kemi spm. HASTER

05. marts 2009 af Googles (Slettet)

hej

opg: Vinen indeholder 11 vol % ethanol, hvilke angives at svare til 8,7g pr. 10cl vin. 1cl = 0,01l. undersøg ved beregninger, om det er rigtigt, at 11vol% svarer til 8,7g pr. 10 cl (densiteten for ethanol er 0,79g/mL).

jeg ved ikke om det er dette form man bruger eller: VA/Vbl*100%

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Volumen af 8.7 g ethanol er:

Vethanol = (methanol)(ρethanol) = 8.7 g / (0.79 g/mL) = 11 mL = 1.1 cl

Indholdet af ethanol i 10 cl vin er derfor:

vol% = (1.1 cl)/(10 cl)·100% = 11%


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2009 af mathon

0,11*(0,10 L)*(790 g/L) =


Svar #3
05. marts 2009 af Googles (Slettet)

taak:)


Skriv et svar til: HJÆLP til en lille Kemi spm. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.