Fysik

U værdi flamigo kasse

07. marts 2009 af jimbow (Slettet)

en tændt 60 W pære anbringes i en lukket kubisk kasse. kassen er opbygget af 1 cm tykke flamingoplader med varmekonduktivieten 0,05 W/(m*K) og har en invendig kantlængde på 25cm forsøget udføres i et rum hvor temperaturen er 20 C

A )bestem U-Værdi for flamingopladerne

B) hvilken temperatur opnår man inde i kassen når temperaturligevægt har indstillet sig ?

kan ikke finde de rigtig formeler nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

A) Hint: U-værdien er den reciprokke af værdien af den termiske modstand. Det er en ualmindelig ondskabsfuld enhedsbetegnelse, den har (ft 2 * o F*h/Btu)-1. Den termiske modstand finder du af R=L/k, hvor L er materialets tykkelse og k er konduktiviteten. For flamingoplader ligger den omkring  0,02 W/(m*K): For den anden skal du nok bruge H=Q/t=k*A*(T2-T1)/L


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af sundtold2010 (Slettet)

A ) U-værdien udregnes således:

U-værdi = L/ λ (dvs. tykkelsen divideret med konduktiviteten

0,05 W/m*K / 0,01m = 5 W/m2*K

B ) har jeg ingen anelse om hvordan man laver


Skriv et svar til: U værdi flamigo kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.