Kemi

pKb for vandig NaS opløsning

08. marts 2009 af Perikum (Slettet)

Right-o! Jeg er blevet bedt om at finde pOH og [OH-] for en 0,003 M NaS opløsning (vandig går jeg ud fra, det er ikke defineret). Jeg ville umiddelbart anvendt Kb=x^2/Cb-x men jeg kan ikke finde pKb for NaS nogensteder. Nogen af jer, der kan hjælpe mig? Enten med en alternativ formel eller en anden resource.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af mathon

pKb(S2-) = 14 - pKs(HS-) = 14 - 12,9 = 1,1


Svar #2
09. marts 2009 af Perikum (Slettet)

Tak for det, Mathon. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan du afgør at Na ikke har nogen syreegenskaber. Er det noget man bare skal vide eller findes der en måde jeg kan regne mig frem til det / slå det op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Det kan du afgøre idet Na+, er en kation :)
Du kan ikke forestille dig at Na+ på noget tidspunkt ville have en H+ bundet til sig, idet de så ville have en ladning på positiv 2.
Når den således hverken kan optage en proton (base) eller afgive en proton (syre), kan du konkludere den hverken har syre eller baseegenskaber :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af Kemikalium (Slettet)

NaS eksisterer ikke, det er enten NaSH eller Na2S.


Svar #5
09. marts 2009 af Perikum (Slettet)

#4

NaS eksisterer ikke, det er enten NaSH eller Na2S.

Det mistænkte jeg også lidt, mærkeligt at det så indgår i opgaven. Måske det bare er ekstremt ustabilt?

Tak for hjælpen allesammen under alle omstændigheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2009 af Kemikalium (Slettet)

Ustabilt, ja det må man sige, da Na2+ ikke eksisterer.  SÅ hvis det står sådan i opgaven er det en trykfejl.


Skriv et svar til: pKb for vandig NaS opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.