Matematik

det var dog satans :)

09. marts 2009 af david villa (Slettet)

Hej igen..

der er endnu en som jeg ikke kan finde ud af. er der nogen der kan hjælpe mig? så er i søde

Hansen køber vin i Frankrig og sælger vinen til private med en fast fortjeneste på 15,00 kr. pr.
flaske, uanset hvilken type vin, det drejer sig om.
Salgsprisen pr. flaske eksklusiv moms kan bestemmes som indkøbspris pr. flaske + fortjenesten.
Lad x være indkøbsprisen for en vilkårlig flaske vin, som Hansen køber i Frankrig, og lad f (x) være
salgsprisen inklusiv 25% moms.
 

a) Bestem en forskrift for funktionen f.
Lad nu x være salgsprisen inklusiv moms.
 

b) Bestem en forskrift for f -1 og gør rede for betydningen af f -1(x).


Svar #1
09. marts 2009 af david villa (Slettet)

bare en lille hjælp. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af mathon

a)
f(x) = y = (x+15)*1,25 = 1,25x + 10,75


Svar #3
10. marts 2009 af david villa (Slettet)

mange tak :)


Svar #4
10. marts 2009 af david villa (Slettet)

hvordan passer den ind i b'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af mathon

y = 1,25x + 10,75

1,25x = (y-10,75)

x = (y-10,75)/1,25 = 0,8y - 8,60

x = f -1(y) = 0,8y - 8,60      hvor y er salgspris inklusive moms
.............................
eller skrevet

f -1(x) = 0,8x - 8,60           hvor f -1(x) er indkøbsprisen for en vilkårlig flaske vin
                                       og
                                       x er salgspris inklusive moms


Skriv et svar til: det var dog satans :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.