Fysik

Transformation "tansformere op og ned med strøm".

09. marts 2009 af Math5 (Slettet)

Hej alle sammen

Er gået lidt i stå. Har fået nogle spørgmål som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal besvare.

Hvordan skal transformatoren være indrettet for at:

1. Transformere spændingen op. Hvad sker der med strømstyken?

2. Transformere spændingen ned. Hvad sker der med strømstyken?

Er det ikke noget med nogle viklinger på spolerne på henholdsvis primær- og sekundærspole? Hvad sker der med strømstyken ? Den stiger og den falder, men skal man ikke forklare det lidt nærmere og så til sidst skal jeg forklare de 2 situationer ved brug af transformer ligningen Up*Ip=Us*Is? Der ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre.

Hvis i kan svare på nogle af spørgsmålene vil jeg blive rigtig glad.

På forhånd tak

Mathias  


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2009 af navn120 (Slettet)

Hvis du skal transformere spændingen op skal antallet af viklinger på primær spolen være mindre end dem på sekundær skolen.

Hvis du skal transformere spændingen ned skal antallet af viklinger på primær spolen være større end dem på sekundærspolen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af addictxx (Slettet)

1. og 2.

Eksempelvis kan man sige, at hvis spændingen i et kredsløb øges og modstanden holdes konstant, vil strømstyrken også øges.
Eller hvis modstanden i et kredsløb øges og strømstyrken holdes konstant, så vil spændingen også øges

Jeg har lige haft om det samme for nogle uger siden. Hvis du har Prisma 9, står der en hel masse i den ellers brug goolge. (:
 


Svar #3
09. marts 2009 af Math5 (Slettet)

Fejl i overskrift transformere op og ned men spændingen skulle der have stået.

Mvh. Mathias


Svar #4
09. marts 2009 af Math5 (Slettet)

Tak for svarene prøver at se i prisma 9, men synes ikke det stod rigtig beskrevet der hvor jeg kiggede, men kigger lige en ekstra gang :-) kan jo have overset det. Jeg fik det samme resultat med spolerne så tak for svarene og bekræftelsen i jeg var inde på noget af det rigtige.

Mvh. Mathias


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2009 af mathon

Us*Is = Up*Ip   hvoraf

                                                     Us/Up = Ip/Is


Skriv et svar til: Transformation "tansformere op og ned med strøm".

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.